Johanna Tipsar: friskare hår!

Nu under sommaren blir håret som ni vet lätt torrt och slitet. Både av solen och badet. Så här kommer lite passande tips om hur du håller håret mjukt och inte torrt, hehe.

1. Skydda håret från solen!
Du kan använda dig av en hatt eller sjal, plus i kanten att det är sommarens mode! Det finns även solskydd för håret, jag använder mig av Schwarzkopf's BlondMe Blond Enhancing Sun Screen, som skyddar mot solens UV-strålar men låter ändå solen naturligt bleka håret.

BlondMe Blond Enhancing Sun Screen


2. Balsam-metoden!
Att shampoonera håret flera dagar i veckan är aldrig bra, speciellt inte på sommaren när både solen och shampoot hjälper till att göra håret torrt. Så försök att schampoonera max varannan dag, helst 2 ggr i veckan. Istället för shampoo kan man använda balsam! Det återfuktar och får oftast bort fettet i hårbotten som kommer efter ett par dagar. Läs mer om balsam-metoden HÄR!

3. Hårinpackning!
Använd hårinpackning ungefär 2 ggr i veckan för att fuktbomba håret lite extra.

4. Balsamspray!
Det här provade jag faktiskt precis inatt och det funkade. Spraya i rikligt med balsamspray i hela håret, torrt eller blött spelar ingen roll, innan du ska sova. Snurra upp det i en knut och sov med det. Tvätta ur håret med vatten på morgonen. Voila, håret är lent och mjukt!
tips: Om du inte riktigt har pengar till att köpa en balsamspray kan du göra en hemma! Ta en tom sprayflaska, fyll 1/5 med ditt vanliga balsam, sen resten (4/5) med vatten. Skaka ordentligt. Klart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0