Fuska dig pigg!

Trött och sliten? Lugn - med några enkla knep kan du se fräsch och utsövd ut ändå.
Så gör du - steg för steg:

1 ÖGONBRYNEN
Ett snabbt lyft som gör att du ser piggare ut är att hålla ordning på brynen. Forma till en fin vingform - men var noga med att inte plocka för mycket! Alltför tunna ögonbryn riskerar att göra dig mer förvånad än pigg.

2 JÄMNA UT TONEN
Fukta en makeupsvamp och stryk på ett tunt lager foundation i ansiktet. Det ger huden en jämn, fin ton. Det är viktigt att du väljer rätt nyans på din foundation, den ska smälta in i din egen hy. Testa på käkbenet! Syns den har du fått fel färg.

3 DÖLJ RINGARNA
Lägg en tunn concealer på partiet runt ögonen för att få bort mörka ringar. Det är en smart quick-fix som snabbt får dig att se utsövd ut.

4 BEHÅLL LYSTERN
Avsluta basen med lite löst puder. Var noga med att inte pudra bort all naturlig lyster!

5 FÖRSTÄRK FORMEN
Fyll i ögonbrynen med en brynskugga för att forma och förstärka.

6 LYFT MED SKUGGOR
Lagom mycket ögonskugga öppnar upp och framhäver dina ögon. Börja med en ljus, skimrande skugga i ögonvrån och precis under brynet. Tänk på att ljust framhäver, så lägger du en ljus skugga på hela partiet över globlinjen riskerar ögat att se svullet ut.
Måla sedan en skugga i en brun eller grå nyans, något mörkare än din egen hudton, i globlinjen och sudda uppåt, utåt. Vinkeln på skuggan är viktig för att skapa ett piggt uttryck! Se även upp med bruna skuggor som innehåller rött pigment, då de kan ge ett rödgråtet intryck.Dra eventuellt en linje med en hudfärgad penna innanför den nedre franskanten, det öppnar ögat och tar bort eventuell rödhet.
Använd en rakt avklippt pensel och pressa in en svart eller annan mörk skugga i franskanten. Det ramar in fint och gör att fransarna ser tätare ut.

7 BÖJ OCH MÅLA
Böj ögonfransarna med en tång, det öppnar genast upp ögonen. Måla fransarna med svart mascara.

8 FEJKA SOLBRÄNNA
Ge kinderna lite fin, solkysst känsla med ett solpuder, ungefär två nyanser brunare än din egen hudton. Ta gärna en gnutta även på hakan och tinningarna.

9 ROSOR PÅ KIND
Le mot dig själv i spegeln och svep på en rosig rouge på den bulligaste delen av kinden. Gå inte direkt från burken till ansiktet, utan stryk av lite på handryggen först och bygg upp färgen steg för steg.
Tänk på att rouge är en fuskad rodnad, så välj en färg som ligger nära den du själv får när du rodnar.

10 LJUVA LÄPPAR
Mörka läppar ger ett lite hårt intryck och kan förstärka linjer och rynkor i ansiktet. Välj hellre ett lite ljusare, med mer naturlig färg. Gärna med lite lyster, det ser fräscht ut.


Kommentarer
Postat av: noty

Vilka bra tips! :D

2009-11-16 @ 15:29:36
URL: http://noty.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0